به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تحولات میدانی سوریه وارد مرحله جدیدی شده و "مسکو" تلاش میکند تا از مبارزه با تروریسم در این کشور منطقه غرب آسیا حمایت کند.
به نظر میرسد حمایت هوایی "مسکو" نشان داده "ولادیمیر پوتین" به دنبال تثبیت موقعیت نظام قانونی سوریه بوده و به گفته رئیس جمهور فدراسیون روسیه اقدام روسیه فقط در فاز هوایی انجام میشود و مرحله زمینی ندارد.
**پوتین: تنها راه مقابله با گروه های تروریستی در سوریه، فعالانه عمل کردن است
"ولادیمیر پوتین" -رئیس جمهور روسیه- در سخنانی گفت: "تنها راه مقابله با گروه های تروریستی در سوریه، فعالانه عمل کردن است." وی افزود: "اگر تروریست ها در سوریه موفق شوند به روسیه خواهند آمد که البته ما تحقق این موضوع را پیشبینی نمیکنیم. حمایت ما از بشار اسد تنها حمایت هوایی و موقت خواهد بود و ما هیچگونه عملیات نظامی زمینی در سوریه انجام نخواهیم داد. "
رئیس جمهور روسیه اضافه کرد: "روسیه قصد ندارد خود را در جنگ سوریه غوطه ور کند و تنها در چارچوبی محکم عمل خواهیم کرد." "پوتین" در پایان گفت: "گروه تروریستی داعش از مدت ها پیش اعلام کرده است که روسیه دشمن اوست. تمامی کشورها از اهداف ما در سوریه اطلاع دارند. روسیه بر ایجاد انعطاف پذیری در موضع بشار اسد در حل بحران سوریه تکیه دارد."
البته از سخنان پوتین میتوان دریافت که یکی از دلایلی که مسکو وارد جنگ با تروریستها به صورت محدود شده نگرانیها درباره امنیت ملی خود بوده و در این زمینه مسکو احساس مسئولیت میکند.
**اتاق عملیات مشترک "مسکو-دمشق"
"حمص" و "حماه" از جمله اهداف جنگنده های فدراسیون روسیه برای مقابله با تروریست های تکفیری بوده که این اتفاق در قالب اتاق عملیات مشترک با گرا دادن "دمشق" و بمباران "مسکو" انجام میشود.
خبرنگار المیادین اعلام کرد عملیات نظامی روسیه در سوریه بر مسدود سازی راههای امدادرسانی گروه تروریستی داعش تمرکز دارد. رویترز نیز خبر داد؛ آمریکا شواهدی در اختیار دارد که نشان میهد روسیه عملیات هوایی در خاک سوریه انجام داده است .
** چرا پنتاگون از عملیات مشترک "مسکو-دمشق" نگران است
پنتاگون از عملیات مشترک "مسکو- دمشق" نگران است و آن را رد میکند و این در حالی است که اتفاقات تاسف بار امروز سوریه و ویرانی های انبوه در این کشور نشان میدهد مسئول اتفاقات مذکور آمریکا و همپیمانانش در منطقه غرب آسیا هستند که با تجهیز تروریستها آن ها را به دو دسته خوب و بد تقسیم میکنند تا خود را از حمایت تروریسم تبرئه کنند.
"پنتاگون" به این دلیل از عملیات مشترک دو همپیمان نگران است که دیگر نمی تواند وضعیت سهل الوصولی را برای حمایت از تروریستها ایجاد کند. عملیات نظامی مشترک "مسکو-دمشق" باعث میشود تا مسیرهای مواصلاتی تروریست های داعش و جبهه النصره به پایتخت بسته شود و این تروریستها در شمال تحت فشار قرار میگیرند و پس از "حمص" و "حماه" ، نوبت استانهای شرقی همچون "حسکه" ، "دیرالزور" و "رقه" است که دژهای داعش به تدریج در این حملات سقوط خواهد کرد و واشنگتن که خود یکی از حامیان داعش به شمار میرود، اگر از این موضوع نگران نباشد باید تعجب کرد.
**اگر داعش پیشروی کند چه میشود؟
ارتش وو نیروهای مردمی سوریه با قدرت در برابر تروریسم مدل داعشی ایستاده اند و البته در این پروسه نباید نگرانی های فدراسیون روسیه از بابت مرزهای جنوب غربی خود را فراموش کرد و اراده مسکو در مبارزه با تروریسم و گسترش امنیت ملی خود است. البته لازم به توضیح است که اگر داعش پیشروی های بیشتری داشته باشد اتفاقات ناخوشایند بیشتری در منطقه رخ خواهد داد.
**عربستان از مشارکت "مسکو" در مبارزه با تروریسم ناخشنود است
اینکه چرا پادشاهی عربستان از مشارکت "مسکو" برای مقابله با تروریسم ناخشنود بوده به تعارضات عمیق شاه سعودی و رئیس دستگاه اطلاعات عربستان با شخص "بشار اسد" دارد که برخی تهدیدات از سوی "بندر بن سلطان" در این زمینه در گذشته مطرح شده بود.
دو سال پیش در دیدار "بندر بن سلطان بن عبدالعزیز آل سعود" و رئیس جمهور روسیه برخی نقطه نظرات از سوی رئیس دستگاه اطلاعات عربستان مطرح شد و ضمنا "بندر بن سلطان" تهدید کرد که اگر ادامه حمایت از سوریه انجام شود عنان چچنی های این کشور را آزاد میکنند تا روسیه را بی ثبات کنند که البته پاسخی که "ریاض" از "مسکو" دریافت کرد همچون سابق حمایت روسیه از نظام سوریه بود .
سردار سرتیپ حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه در این زمینه اظهار داشت: امروز با ورود روسیه به سوریه معادلات در حال تغییر بوده و "بشار اسد" بخشی از راه حل این کشور است.
وی با اشاره ارتشهای ایران و حزب الله به عنوان نیروهای تاثیر گذار در منطقه غرب آسیا یادآور شد: عربستان در مسیر سیاسی و اقتصادی دچار ضعف خواهد شد و به زودی فرو میپاشد.
گسترش حمایتهای مسکو از دمشق باعث افزایش قدرت مواضع "بشار اسد" و ملت سوریه میگردد و پرواز جنگندههای روسی بر فراز سوریه به هیچ عنوان برای عربستان قابل هضم نیست؛ چرا که این پروازهای خروجی مبارزه با تروریسم دارد و فرجام آن به ضرر پادشاهی عربستان است.
نظرات شما عزیزان: